Author: Denise

Esenivery Avanti

Lies het baasje van Vanti heeft haar laten röntgenen op haar heupen, ellebogen en rug. De uitslagen zijn perfect! Ze heeft HD-A, ED 0/0 en een mooie rug, vrij van spondylose.

Vanti is ook DM vrij en SDCA 1 en 2 vrij.

Nu is het nog wachten op de goedkeuring van de kennelnaam en dan kan het avontuur van een nestje met Vanti beginnen. Heel veel succes Lies!

Lies met Vanti

Nederlands Kampioenschap Obedience 2019

Ivy was geselecteerd om mee te mogen doen aan het NK Obedience in de 1e klasse.

We mochten vandaag 2 keer het programma lopen, in de ochtend en in de middag. In de ochtend bleef ze voor het eerst netjes zitten bij de blijf oefening. Meestal kruipt ze zittend een klein beetje naar voren, dat mag natuurlijk niet. Vandaag waren er 2 keurmeesters die tegelijk de oefeningen beoordeelden. We kregen 2x een 10!!! Dat was een goed begin van het NK. De volgende oefeningen gingen ook erg goed! Alleen het vak ging mis en daar kregen we een 0 voor. Dat kostte ons een heleboel punten.

In de middag hoopte ik onze punten te verbeteren. De blijf ging gelukkig weer goed! Ook het sturen naar het vak ging super! Daar was ik super blij mee. De andere oefeningen gingen ook weer goed. Nadat iedereen aan de beurt was geweest, was het erg spannend.. In de ochtend stonden we op de 6e plaats. Op zich een hele mooie prestatie aangezien we een tijdje niet konden trainen. De uitslagenlijst werd opgehangen en ik was gestegen naar de 3e plaats!!! Het niveau dit jaar was erg hoog.

http://www.fciobedience.nl/wp-content/uploads/Uitslag-middag-OB1-NK2019.pdf

Ivy werd 3e met 284 punten!

NHC Kampioensclubmatch 2019

Wat hebben we een leuke dag gehad! Met prachtige resultaten 😀 Stuk voor stuk gingen ze met mooie keurverslagen naar huis. Super trots op de baasjes en Esenivery’s!

Esenivery Bromm Gromm – 3e Uitmuntend
Esenivery Brindle Guusje – 2e Zeer Goed
Esenivery Bilou – 3e Zeer Goed
Esenivery Amber Tika – Uitmuntend
Esenivery Avanti – Uitmuntend

Marjolein was fotograaf in de korthaar ring, vandaar dat ik Gromm showde in de ring. Heerlijk stabiel ventje is het! Andere honden reageerde hij niet op.. en zoals je op de foto kan zien een echte knuffelbeer! Liep erg makkelijk in draf, wel een uitdaging was het publiek vlak langs de ring.. Gromm dacht nog even te gaan buurten, maar daar was op dat moment even geen tijd voor 😂

Guusje en Bilou deden het ook heel goed! Ze stonden samen in de ring met nog 2 andere teefjes. Ze kregen de Zeer Goed omdat de keurmeester hun oogkleur te licht vond.

De zusjes Tika en Vanti, lieten zich ook van hun best zien! Ze gingen gemakkelijk in draf en bleven netjes staan bij de keurmeester. Er was in hun klasse veel concurrentie dus we zijn heel blij met het mooie rapport en de Uitmuntend!

Clubmatch bij KC Delft

Eshra en Esenivery Brindle Guusje deden vandaag mee aan de clubmatch van KC Delft. Het was een zeer geslaagde dag! Guusje liep met haar baasje Marleen heel netjes in de ring en kreeg 1ZG en een prachtig verslag van raskeurmeester Jan de Gids. Guusje heeft nog wat tijd nodig om verder uit te groeien, wat ook niet gek is met 14 maanden.

Eshra liep ook super in de ring en kreeg ook een mooi verslag en kreeg een 1U BOB. Ze mocht in de middag mee doen met haar grote vriendin Celeste in de juniorhandling. Celeste is 10 jaar oud en deed het hartstikke goed en dat voor de aller eerste keer! Ze behaalden de 4e plaats 

Daarna moest Eshra nog de erering in voor beste van de rasgroep… ook daar ging ze als een speer… Ze zat bij de laatste 3. Ze werd uiteindelijk 2e!

Tussendoor hebben we nog lekker met de dames gewandeld en dat leverde ook nog een paar leuke foto’s op 

 

dsc_9603_opt-1 dsc_9648_opt-1 dsc_9759_opt

Agilitywedstrijd bij KC Delft.

Vandaag deed ik met Eshra en Ivy mee aan de agilitywedstrijd bij KC Delft.

Ivy in de 1e graad, we liepen 3 parcoursen. Het eerste parcours was een beetje rommelig Ivy was iets te gemotiveerd dat werd dus een disk. De twee rondjes daarna gingen een heel stuk beter 😊 Trots op Ives! Ze liep twee uitslagen en werd 5e op het vast parcours.

Eshra ging erg goed! Tijdens het eerste rondje was ik halverwege het parcours kwijt en liet ik haar over een verkeerde sprong springen dat waseen disk. De twee rondjes daarna waren allebei foutloos, ze werd 3e en 4e. Dat leverde 2 Utjes op. Knappe Es! 😁 Nu nog 4 Utjes te gaan om naar de 3e graad te promoveren.

Het was een erg gezellige en geslaagde dag!

Wandeling Enschede

Vanmiddag zijn we naar Enschede gereden om daar met de ”pups” te wandelen uit het B- nestje. Guusje, Rossi, Benza en Jools waren aanwezig! Ik vond het erg leuk om ze weer te zien 🙂 Wat een enthousiaste honden zijn het! We hebben een heerlijke wandeling gemaakt. Helaas zijn de meeste foto’s mislukt.. Bewogen.. heel gek 😉

Klik op de link hieronder voor de foto’s

http://esenivery.nl/?page_id=1109

SDCA 1 & 2

Vanochtend kreeg ik de uitslag van de aandoening SDCA 1&2 waarop ik Ivy had laten testen.

SDCA 1 N/N
SDCA 2 N/SDCA 2

Cheyenne Ivy met Strepen is drager van SDCA 2. Ik heb haar laten testen op deze aandoening omdat ik de symptomen herkende bij de 2 pups die ik uit het B nestje heb moeten laten inslapen.

Erg fijn als de reueigenaar op dezelfde lijn zit. Rosi had de test al aangevraagd voor Ascan vandaar dat we zo snel de uitslag hebben. Helaas is Ascan von Kirchdorfer Höhe ook drager van SDCA 2. Dat betekend dat de oorzaak waaraan Bruno en Bente aan hebben geleden duidelijk is.

Voor de mensen die geen idee hebben wat deze aandoening inhoudt hieronder een link met meer info:

http://www.belgischeherder.nl/…/gezondh…/cerebellaire-ataxie

Wandeling Broekpolder.

Zondagmiddag hebben we gewandeld in de Broekpolder met 6 pups uit ons laatste nestje. Het was een super leuke middag. Ik vond het erg leuk om de pups weer te zien! En natuurlijk ook hun enthousiaste baasjes! Blue Jools, Bradley Rossi, Boetz, Brindle Guusje, Balvinie’s Bagheera en Bojo waren van de partij! Ze zijn 6 maanden oud en kunnen het erg goed met elkaar vinden 🙂 Ze hebben heel veel met elkaar gespeeld. Het was zeker voor herhaling vatbaar.

Nieuwsgierig geworden??

Klik hier voor de foto’s

 

 

Op puppybezoek bij Bodhi

Gistermiddag zijn we op bezoek geweest bij Bodhi van Jos en Petra. Natuurlijk waren Eshra, Ivy en haar dochter Brindle Guusje ook mee. Onze gestreepte vriendjes hebben zich lekker kunnen uitleven. In het fotoalbum (in de fotohoek) van het B-nest zijn nog meer foto’s te vinden van dit avontuur 🙂

 

bodhi-wm