Wie ben ik

Ik heb me altijd al bezig gehouden met honden. Toen ik jong was liet ik de honden in de buurt uit. En kon altijd erg genieten van ze. Er kwam thuis geen hond in, vanwege m’n broer die allergisch is.

Ik heb de opleiding VMBO Dierverzorging gevolgd in Maasland. Daarna MBO Dier ook in Maasland. Ik moest voor het eerst een stage zoeken en kwam uit bij De Hondenschool Henk Bosman. Daar ben ik na mijn stage eigenlijk jaren lang blijven hangen. Ik heb daar veel geleerd over het gedrag van honden. Ik liep mee met de lessen gehoorzaamheid 3 avonden in de week. Later heb ik ook nog behendigheidsles gegeven. Vanaf m’n 15 heb ik een aantal jaren bij Dierenpension het Pensionnetje gewerkt. Sinds 2009 werk ik bij Discus de Lier / Dierportiek.nl

Toen ik samen ging wonen met m’n vriend Glenn kwam er natuurlijk gelijk een hond! Het werd een Hollandse Herder! Ik was gelijk helemaal weg van het karakter en uitstraling van de Hollander. Ik hield de nestjes goed in de gaten. Al snel had ik van Casa d’Agostini een pupje gereserveerd! In 2012 kwam mijn droom uit en had ik eindelijk een eigen hondje! Eshra noemde we haar. In 2013 kwam er nog een Hollandse Herder bij van kennel met Strepen genaamd Ivy.

Ze gaan altijd lekker mee naar het werk. Ze hebben daar hun eigen plekje! En bewaken dat erg goed, ook mogen ze wel eens helpen in de winkel. Niet met producten opeten, maar bijv met het voordoen van een Halti of het passen van een mand.

Al met al werd ik steeds enthousiaster over dit geweldige ras en besloot ik ter behouden van het ras om een nestje te fokken met Ivy.

Nu een paar jaar later, heeft Ivy 2 nestjes pups gehad. We zijn nu aan het plannen voor een nestje met haar dochter Guusje.

Denise de Vette.

CSC_5427_opt