Uncategorized

De puppies van het B – nest zijn geboren!

Zaterdag 3 maart is Ivy bevallen van een 12-tal pups :) Ze was tonnetje rond, is natuurlijk ook niet gek als je drachtig bent van 12 puppies. Met Ivy en haar pups gaat het goed.  Er zijn 8 reutjes ( waarvan er 3 nog beschikbaar zijn) en 4 teefjes geboren. Het zijn allemaal flinke pups, op een pup na 368 gr zaten ze allemaal boven de 400 gr. de zwaarste woog zelfs 499 gr. Nu zorgen we voor veel rust rondom de werpkist. De pups groeien bij ons in de woonkamer op. We zullen een album aanmaken in de fotohoek van dit B – nest. U kunt ons ook volgen op onze Facebookpagina.

 

dsc_9195_optwb

Esenivery Avanti @ show Mouscron

Lies is met Vanti naar een hondenshow in Mouscron (BE) geweest en Vanti werd Best of Breed!!!

Ze had Vanti ingeschreven in de jeugdklasse, kreeg mooi commentaar van de keurmeester met een Uitmuntend!
Lies van gefeliciteerd met dit mooie resultaat!

 

27394309_10214045298900672_381573267_n

27540503_10214047372832519_2550115394188507544_n

27535592_10214877590074026_841535433_o

Dekking Ascan x Ivy

Er was vanmiddag een geslaagde dekking tussen Ascan von Kirchdorfer Höhe x Cheyenne Ivy met Strepen. Binnen een paar tellen was het raak! Ze hadden een half jaar geleden al kennis gemaakt dus dat sloegen ze nu over.. Hieronder een foto van de tortelduifjes <3 (Voor meer foto’s van de dekking, neem dan een kijkje in de fotohoek/date Ascan & Ivy.) Nu duimen dat er pups van komen 😀 met Roswitha Forster.

 

dekking_ascan_x_ivy_opt

Clubmatch KVVP.

Vandaag deden we mee aan de clubmatch in Spijkenisse  Er waren helaas maar 2 Hollandse Herders ingeschreven. En dat terwijl er twee raskeurmeesters keurden. Esenivery Amara in de fokkersklasse en Thor van de Sgravenschans in de jongste puppyklasse. Thor deed het erg goed! Wat een leukerd is dat zeg! Daarna moest Mara en ze werd Best of Breed!!! Nadat alle rassen waren gekeurd moest Mara weer de ring in voor beste van de rasgroep 1. Ze werd 2e! Ze liep nog beter als in de ronde daarvoor. Ze ging als een speer en bleef netjes staan. Super trots op Dorri ze heeft keihard met Mara getraind en dat was goed te zien  ga zo door  Theo en Ingrid kwamen ons nog aanmoedigen met Tika en ook Rebecca en Michiel waren van de partij met Ikkemai. Met dank aan Dorri voor de foto’s!

img_8171

img_8252

Ben je nieuwsgierig naar de rest van de foto’s van de clubmatch? Neem dan een kijkje in de fotohoek.

Agilitywedstrijd in Hilversum.

Afgelopen zondag had ik een wedstrijd in Hilversum. Eshra liep in de open klasse en Ivy in de 1e graad. We hebben niet super gelopen, maar wel erg naar ons zin gehad! Jan en Ada kwamen kijken en hebben leuke foto’s gemaakt van de wedstrijd! Marleen liep met haar twee mannen ook in de open klasse. Het was heerlijk weer en een gezellige dag!

20643505_1090702197697546_3585265791575908078_o
20645402_1090702301030869_4129799939369807683_o
20626588_1090702267697539_8480940661115068315_o

Dogshow Rotterdam.

Samen met Dorri, Esenivery Amara en Esenivery Abby naar de Dogshow in Rotterdam geweest! Rebecca en Michiel kwamen kijken en Michiel liep met Abby in de ring. Hartstikke bedankt voor het voorbrengen van Abby en het support! Beide dames hebben zich erg goed laten zien. Ik ben super trots op ze! De keurmeester was erg enthousiast en ik kreeg leuk commentaar. Ze moeten zich nog verder ontwikkelen, ik kon ze net aan in de jeugdklasse inschrijven. De keurmeester adviseerde me om zeker met Mara nog een keer in te schrijven als ze wat ouder is. Abby werd 2e met een U met het reserve CAC. Ze kreeg een prachtig rapport! Je mag trots op Abby zijn Linda  Dorri bedankt voor het support en voorbereiden van Mara! Jullie zijn goed bezig

Keurverslagen van de dames:

Esenivery Amara – eig. D.A.F. de Vette
10 maand, voor leeftijd al heel behoorlijk ontwikkeld. Staat goed op de benen, maar nog een echte slungel. Al behoorlijk tevenhoofd, redelijk parallel. Correcte expressie, correct aangezet oor. Goede nek, rug moet vaster, Borstkast moet nog wat langer en voller. Bekken helt sterk, verder correcte hoekingen. Goed bone. Prima temperament. Mooi goudgestroomd. Gaat nog met wat korte pas en hoog gedragen staart. Heeft tijd nodig, maar komt er wel. 3 Zeer Goed.
Esenivery Abby – eig. L. van Gaalen.
10 maand, voor leeftijd al prima ontwikkeld. Goed op de benen. Al behoorlijk tevenhoofd, voldoende gestrekt en redelijk parallel. Goed aangezet oor. Snuit moet nog wat krachtiger. Mooi masker. Rug moet nog wat vaster. Correcte hoekingen en al behoorlijk lichaam. Goed bone. Mooie goudgestroomde vacht. Prima temperament. Gaat voldoende vlot met wat hoge staart.  2 Uitmuntend, RCAC.

 

Samen met Michiel op de foto met Esenivery Abby die tweede werd.

20431182_1080621175372315_6867514319314987902_n

NHC Kampioensclubmatch 2017

Er deden vandaag 5 pups uit ons A- nestje Wiebe x Ivy mee aan de Kampioensclubmatch!

Het was een super leuke dag! Het was zoooo leuk om Mara, Tika, Abby, Vanti en Ayra weer te zien! En wat hebben zij (en hun baasjes) het goed gedaan! De keurmeester was erg te spreken over het gedrag vd pups! Stuk voor stuk hebben ze prachtige keurverslagen gekregen vd keurmeester. Maar er kon er natuurlijk maar 1 beste korthaar pup worden. (Amber) Tika werd 1e en haar zus Abby 2e! Ik spatte bijna uit elkaar van trots! Wat een super dag!

Ik had Eshra en Ivy natuurlijk ook ingeschreven.. Ivy was als eerste aan de beurt in de open klasse. Ze deed erg goed haar best en liep als een trein! De keurmeester was erg gecharmeerd van haar en ze werd 2e met een U! Later was Eshra aan de beurt in de Kampioensklasse.. De keurmeester was ook helemaal weg van Eshra! Ze werd 1e!!!!! Mijn dag kon al niet meer stuk… maar het werd nog gekker! Ze moest nog een keer in de ring voor Beste Teef, ook daar kreeg ze de 1e plaats! Na de pauze moest ze de ring in voor Beste Korthaar. En je voelt het misschien al aankomen…. ook daar won ze!  Eshra was vandaag super in vorm en had er heel veel zin in! Af en toe keek ze me even aan, van doe ik het zo goed baasje? Ze moest nog een laatste keer de ring in voor Best in Show! Dat betekende dat ze de ring in moest met een langharige, en een ruwharige hollandse herder. De ruwharige Hollandse Herder Jurre werd Best in Show! Jurre is een prachtige ruwhaar met een super karakter! We zijn hem namelijk al eens eerder tegen gekomen 😉 Al met al heb ik een topdag gehad!

Voor een impressie van de dag, neem dan een kijkje in het album NHC Kampioensclubmatch in de fotohoek.

 

Keurmeester Mw. M. ten Cate.

Keurverslagen,

 

Esenivery Amara:

8mnd vrouwelijke teef, goede maat. Gestrekt hoofd, voldoende strepen, goed geplaatst oor. Mooi middeldonker oog. Wat matige stop. Wat stijl voor, mn opperarm. Goede bovenbelijning, zal mettertijd meer diepte en meer welving in ribben krijgen. Iets te sterk gehoekt achter. Goede gangen, staart wat hoog. Prettig temperament. Valt uit naar andere honden. Kwalificatie: Belovend 5e plaats

 

Esenivery Abby:

8mnd vrouwelijke teef. Mooi maat, passend gestrekt hoofd, vlakke schedel, goed geplaatst oor. Goed parallel. Klein beetje voorborst, matig gehoekt voor, goede lengte hoogte verhouding. Achter adekwaat gehoekt. In gangen vrij spoepel en goed stuwend, goede staartdracht. Prettig rustig temperament. Kwalificatie: Veel belovend 2e

 

Esenivery Amber Tika,

8mnd vrouwelijke teef. Mooi in balans. Mooi gestroomd met masker. Mooi hoofd 1:1. Vlakke schedel, goed geplaatst oor. Mooi donker oog. Opperarm mag schuiner. Beetje voorborst. Goede onderbelijning. Voldoende gehoekt achter. Goede bone, ovale voeten. Ruglijn kan strakker. Loopt vrij, soepel, moeiteloos. Prettig vrij in gedrag. Kwalificatie: Veel belovend 1e Beste Korthaar pup.

 

Esenivery Ayra,

8mnd vrouwelijke teef. Iets onevenredig licht gestroomd. Uitmuntend hoofd, prettig lichaamsverhouding. Gestrekt hoofd, mooi donker amandelvormig schuin geplaatst oog. Goed masker. Goede hals, mooie rechte rug. Voldoende borstdiepte voor de leeftijd, schuine opperarm. Mooie lichaamsverhouding adekwaat gehoekt achter. Goed gecoordineerd gangwerk. Aangenaam, rastypische Hollander. Prettige zelfverzekerde hond. Kwalificatie: Veel belovend 3e plaats.

 

Esenivery Avanti,

8mnd vrouwelijke teef. Goede maat, goed in balans voor leeftijd. Aangenaam gestrekt hoofd, donker oog. Goed voldoende gehoekt. In balans, passend bone, goede voeten. Mooi aangezette en gedragen staart. Gaat vloeiend en vrij, goed gecoordineerd. Prettig gedrag. Kwalificatie: Veel belovend 4e plaats.

 

Cheyenne Ivy met Strepen,

Forse dame maar wel vrouwelijk. Gestrekt hoofd, goed parallel, goed donker geplaatst oog. Forse goede oren. Evenredig gehoekt achter, goed gehoekt voor. Wat gestrekt lichaam. Correct gebouwd om goed te kunnen werken. Gangen vrij soepel, moeiteloos. Kwalificatie: 2U openklasse.

 

Casa d’Agostini Lotus Elise,

6jr prima vrouwelijk, goede verhoudingen, goede maat, mooi gebalanceerd. Mooi gestroomd. Gestrekt in hoofd, masker, donkerbruin amandelvormig oog. Voldoende hoog geplaatst oor. Vloeiende bovenbelijning. Goede onderbelijning. Mooie ovale voeten. Voldoende stuwing, voor ok. Efficiënt bewegende werkhond. Kwalificatie: 1U CAC Beste Teef, Beste Korthaar – Clubwinnaar 2017