Uncategorized

Clubmatch bij KC Delft

Eshra en Esenivery Brindle Guusje deden vandaag mee aan de clubmatch van KC Delft. Het was een zeer geslaagde dag! Guusje liep met haar baasje Marleen heel netjes in de ring en kreeg 1ZG en een prachtig verslag van raskeurmeester Jan de Gids. Guusje heeft nog wat tijd nodig om verder uit te groeien, wat ook niet gek is met 14 maanden.

Eshra liep ook super in de ring en kreeg ook een mooi verslag en kreeg een 1U BOB. Ze mocht in de middag mee doen met haar grote vriendin Celeste in de juniorhandling. Celeste is 10 jaar oud en deed het hartstikke goed en dat voor de aller eerste keer! Ze behaalden de 4e plaats 

Daarna moest Eshra nog de erering in voor beste van de rasgroep… ook daar ging ze als een speer… Ze zat bij de laatste 3. Ze werd uiteindelijk 2e!

Tussendoor hebben we nog lekker met de dames gewandeld en dat leverde ook nog een paar leuke foto’s op 

 

dsc_9603_opt-1 dsc_9648_opt-1 dsc_9759_opt

SDCA 1 & 2

Vanochtend kreeg ik de uitslag van de aandoening SDCA 1&2 waarop ik Ivy had laten testen.

SDCA 1 N/N
SDCA 2 N/SDCA 2

Cheyenne Ivy met Strepen is drager van SDCA 2. Ik heb haar laten testen op deze aandoening omdat ik de symptomen herkende bij de 2 pups die ik uit het B nestje heb moeten laten inslapen.

Erg fijn als de reueigenaar op dezelfde lijn zit. Rosi had de test al aangevraagd voor Ascan vandaar dat we zo snel de uitslag hebben. Helaas is Ascan von Kirchdorfer Höhe ook drager van SDCA 2. Dat betekend dat de oorzaak waaraan Bruno en Bente aan hebben geleden duidelijk is.

Voor de mensen die geen idee hebben wat deze aandoening inhoudt hieronder een link met meer info:

http://www.belgischeherder.nl/…/gezondh…/cerebellaire-ataxie

Wandeling Broekpolder.

Zondagmiddag hebben we gewandeld in de Broekpolder met 6 pups uit ons laatste nestje. Het was een super leuke middag. Ik vond het erg leuk om de pups weer te zien! En natuurlijk ook hun enthousiaste baasjes! Blue Jools, Bradley Rossi, Boetz, Brindle Guusje, Balvinie’s Bagheera en Bojo waren van de partij! Ze zijn 6 maanden oud en kunnen het erg goed met elkaar vinden :) Ze hebben heel veel met elkaar gespeeld. Het was zeker voor herhaling vatbaar.

Nieuwsgierig geworden??

Klik hier voor de foto’s

 

 

Op puppybezoek bij Bodhi

Gistermiddag zijn we op bezoek geweest bij Bodhi van Jos en Petra. Natuurlijk waren Eshra, Ivy en haar dochter Brindle Guusje ook mee. Onze gestreepte vriendjes hebben zich lekker kunnen uitleven. In het fotoalbum (in de fotohoek) van het B-nest zijn nog meer foto’s te vinden van dit avontuur :)

 

bodhi-wm

Eshra 1e plaats WK Hollandse Herders agility graad 2.

3 t/m 6 mei was het WK Hollandse Herders in Roden. Het was een erg leuk en zonnig weekend! Veel bekenden gezien maar ook veel nieuwe mensen leren kennen. Er waren bijna 150 Hollanders ingeschreven in de verschillende discipline’s uit verschillende landen. Eshra deed mee met Agility in de 2e graad. Ze deed het erg goed en we liepen 3 keer foutloos. We eindigden met 55 punten op de eerste plaats. Dat leverde een mooie beker op. Ivy, Boetz, Gromm en Harris waren natuurlijk ook mee om te supporteren. We verbleven bij Marleen in een gehuurd vakantiehuisje, samen met haar Hollanders Bas en Hendrik en haar nieuwste aanwinst Guusje, een teefje uit het nestje van Ivy. We hebben heerlijk met onze roedel van 8 gewandeld in het mooie roden.

Nestendag A – nest 14-04-18

Zaterdag 14 april 2018 was het zover de pups van ons A nestje waren aan de beurt om gekeurd te worden door raskeurmeester Jan de Gids.

Erg trots op alle ”pups” en baasjes die hun hond showde in de ring.

Voor foto’s van deze dag, neem dan een kijkje in de fotohoek/anest/nestendag.

De puppies van het B – nest zijn geboren!

Zaterdag 3 maart is Ivy bevallen van een 12-tal pups :) Ze was tonnetje rond, is natuurlijk ook niet gek als je drachtig bent van 12 puppies. Met Ivy en haar pups gaat het goed.  Er zijn 8 reutjes ( waarvan er 3 nog beschikbaar zijn) en 4 teefjes geboren. Het zijn allemaal flinke pups, op een pup na 368 gr zaten ze allemaal boven de 400 gr. de zwaarste woog zelfs 499 gr. Nu zorgen we voor veel rust rondom de werpkist. De pups groeien bij ons in de woonkamer op. We zullen een album aanmaken in de fotohoek van dit B – nest. U kunt ons ook volgen op onze Facebookpagina.

 

dsc_9195_optwb