Uncategorized

Puppies C- nest geboren :)

25-03-2021 heeft Esenivery Brindle Guusje 8 pups geworpen. In de ochtend merkte ik dat het vandaag ging gebeuren. Het verliep vrij soepel en moeder en pups maken het goed. Er zijn 3 reutjes en 5 teefjes geboren. De kleinste woog 340 gram en de grootste 450 gram.

De vader van dit nestje Fonz heeft geen volledige stamboom, zijn vader is een aangekeurde hond. Op deze manier is het mogelijk om wat vers bloed in ons ras te krijgen. Guusje en Fonz zijn drager van het gen dat gele pups geeft. Zo komt het dat er ook gele/blonde Hollandertjes in het nestje zitten.

Voor foto’s neem een kijkje in de fotohoek of op onze facebookpagina.

Gezondheidsuitslagen Guusje en Rossi.

Vandaag goed nieuws ontvangen van de Raad van Beheer. Esenivery Brindle Guusje is vorige week samen met haar broer Bradley Rossi geröntgend. De uitslagen hebben we vandaag binnen. Beide hebben HD A (Guusje nw 27,5 en Rossi nw 40) en ED 0/0. Op de rugfoto zagen we gelijk dat Guusje en Rossi ook vrij van spondylose zijn en 7 rugwervels hebben.

Binnenkort verwacht ik ook de uitslag van de LTV.

Oftewel super blij met dit goede nieuws!!

Puppies kijken bij Ayke

Vandaag was het zover! Op bezoek bij familie Verploegen en de pups van Ayke. Ze zijn alweer 5 weken. De tijd gaat hard. Ze zijn heeeeel erg leuk. Maar nee we hebben er al 2 dus er kan er geen eentje bij. Helaas. Het was ook weer leuk om Ayke te zien! Wat een lieve hond is het toch 😀

De vader van het nest is Casa d’Agostini Pastrana. Beide ouders zijn getest.
Er zijn nog pups beschikbaar. Kijk in de fotohoek (helemaal onderaan) voor meer foto’s

Esenivery Avanti

Lies het baasje van Vanti heeft haar laten röntgenen op haar heupen, ellebogen en rug. De uitslagen zijn perfect! Ze heeft HD-A, ED 0/0 en een mooie rug, vrij van spondylose.

Vanti is ook DM vrij en SDCA 1 en 2 vrij.

Nu is het nog wachten op de goedkeuring van de kennelnaam en dan kan het avontuur van een nestje met Vanti beginnen. Heel veel succes Lies!

Lies met Vanti

Nederlands Kampioenschap Obedience 2019

Ivy was geselecteerd om mee te mogen doen aan het NK Obedience in de 1e klasse.

We mochten vandaag 2 keer het programma lopen, in de ochtend en in de middag. In de ochtend bleef ze voor het eerst netjes zitten bij de blijf oefening. Meestal kruipt ze zittend een klein beetje naar voren, dat mag natuurlijk niet. Vandaag waren er 2 keurmeesters die tegelijk de oefeningen beoordeelden. We kregen 2x een 10!!! Dat was een goed begin van het NK. De volgende oefeningen gingen ook erg goed! Alleen het vak ging mis en daar kregen we een 0 voor. Dat kostte ons een heleboel punten.

In de middag hoopte ik onze punten te verbeteren. De blijf ging gelukkig weer goed! Ook het sturen naar het vak ging super! Daar was ik super blij mee. De andere oefeningen gingen ook weer goed. Nadat iedereen aan de beurt was geweest, was het erg spannend.. In de ochtend stonden we op de 6e plaats. Op zich een hele mooie prestatie aangezien we een tijdje niet konden trainen. De uitslagenlijst werd opgehangen en ik was gestegen naar de 3e plaats!!! Het niveau dit jaar was erg hoog.

http://www.fciobedience.nl/wp-content/uploads/Uitslag-middag-OB1-NK2019.pdf

Ivy werd 3e met 284 punten!

NHC Kampioensclubmatch 2019

Wat hebben we een leuke dag gehad! Met prachtige resultaten 😀 Stuk voor stuk gingen ze met mooie keurverslagen naar huis. Super trots op de baasjes en Esenivery’s!

Esenivery Bromm Gromm – 3e Uitmuntend
Esenivery Brindle Guusje – 2e Zeer Goed
Esenivery Bilou – 3e Zeer Goed
Esenivery Amber Tika – Uitmuntend
Esenivery Avanti – Uitmuntend

Marjolein was fotograaf in de korthaar ring, vandaar dat ik Gromm showde in de ring. Heerlijk stabiel ventje is het! Andere honden reageerde hij niet op.. en zoals je op de foto kan zien een echte knuffelbeer! Liep erg makkelijk in draf, wel een uitdaging was het publiek vlak langs de ring.. Gromm dacht nog even te gaan buurten, maar daar was op dat moment even geen tijd voor 😂

Guusje en Bilou deden het ook heel goed! Ze stonden samen in de ring met nog 2 andere teefjes. Ze kregen de Zeer Goed omdat de keurmeester hun oogkleur te licht vond.

De zusjes Tika en Vanti, lieten zich ook van hun best zien! Ze gingen gemakkelijk in draf en bleven netjes staan bij de keurmeester. Er was in hun klasse veel concurrentie dus we zijn heel blij met het mooie rapport en de Uitmuntend!

Clubmatch bij KC Delft

Eshra en Esenivery Brindle Guusje deden vandaag mee aan de clubmatch van KC Delft. Het was een zeer geslaagde dag! Guusje liep met haar baasje Marleen heel netjes in de ring en kreeg 1ZG en een prachtig verslag van raskeurmeester Jan de Gids. Guusje heeft nog wat tijd nodig om verder uit te groeien, wat ook niet gek is met 14 maanden.

Eshra liep ook super in de ring en kreeg ook een mooi verslag en kreeg een 1U BOB. Ze mocht in de middag mee doen met haar grote vriendin Celeste in de juniorhandling. Celeste is 10 jaar oud en deed het hartstikke goed en dat voor de aller eerste keer! Ze behaalden de 4e plaats 

Daarna moest Eshra nog de erering in voor beste van de rasgroep… ook daar ging ze als een speer… Ze zat bij de laatste 3. Ze werd uiteindelijk 2e!

Tussendoor hebben we nog lekker met de dames gewandeld en dat leverde ook nog een paar leuke foto’s op 

 

dsc_9603_opt-1 dsc_9648_opt-1 dsc_9759_opt

Agilitywedstrijd bij KC Delft.

Vandaag deed ik met Eshra en Ivy mee aan de agilitywedstrijd bij KC Delft.

Ivy in de 1e graad, we liepen 3 parcoursen. Het eerste parcours was een beetje rommelig Ivy was iets te gemotiveerd dat werd dus een disk. De twee rondjes daarna gingen een heel stuk beter 😊 Trots op Ives! Ze liep twee uitslagen en werd 5e op het vast parcours.

Eshra ging erg goed! Tijdens het eerste rondje was ik halverwege het parcours kwijt en liet ik haar over een verkeerde sprong springen dat waseen disk. De twee rondjes daarna waren allebei foutloos, ze werd 3e en 4e. Dat leverde 2 Utjes op. Knappe Es! 😁 Nu nog 4 Utjes te gaan om naar de 3e graad te promoveren.

Het was een erg gezellige en geslaagde dag!